Sol Jensen, een jonge IJslandse vrouw van 20 en de Turkse man Halil Atesh, oorspronkelijk van het Turkse platteland, ontmoeten elkaar in Reykjavik. Halil is met een vrachtschip op weg van Canada naar Denemarken. Ze worden halsoverkop verliefd, trouwen en krijgen twee dochters, Leila and Aysha. De familie Atesh gaat wonen in een comfortabele wijk in Reykjavik. Halil is een gerenommeerd zakenman en Sol runt een schoonheidssalon.

Als Leila en Aysha negen en acht jaar oud zijn gaan zij tot Halils grote ergernis naar een katholieke school, ondanks zijn moslimachtergrond. De breuk tussen hem en Sol groeit met de kinderen mee, in een cultuur die niet de zijne is. Als Halil het vermoeden heeft dat Sol een verhouding heeft met Fredrick, een radioverslaggever, volgt er een gewelddadige confrontatie en vraagt Sol echtscheiding aan. Ze scheiden en Sol krijgt de kinderen toegewezen. Wanhopig belooft Halil zijn leven aan Allah te wijden als zijn dochters bij hem terug mogen komen. Halil neemt de twee meisjes mee op vakantie naar Turkije, waar hij steeds fanatieker moslim wordt. De meisjes keren niet terug. Sol begint uiteindelijk een rechtszaak om haar dochters terug te krijgen. (Speelfilm 1999)

Cast: Bennu Gerede, Mahir Günsiray, Baltazar Kormakur, Tuncer Necmioglu, Cezmi Baskin, Bedri Baykam, Sibel Baykam, Melis Sen, Seda Cetin

regisseur:                         Canan Gerede

productie:                        Alfa Films (Turkije), Scarabee Films (Nederland),  (IJsland), Artcam International (Frankrijk)