De Nederlandse regisseur Leonard Retel Helmrich (foto links) ontvangt dinsdag op het festival van Cannes een speciale onderscheiding van het Artisan Festival International.

Zondag, 15 mei 2016, 13:48 uur

Dat heeft zijn producent Hetty Naaijkens vandaag bekendgemaakt.

Carlton Hotel
Artisan is een mondiale organisatie die wereldwijde culturele diversiteit promoot. Artisan zet elk jaar in Cannes een aantal filmmakers in het zonnetje die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan films of liefdadigheid. De uitreiking vindt dinsdagavond plaats tijdens een gala in het prestigieuze Carlton Hotel.

Vier huldigingen
Retel Helmrich is één van de vier mensen die worden gehuldigd. Hij wordt bekroond voor het perfectioneren van het ‘single camera shot’ dat hij vaak in zijn films gebruikt. De regisseur vliegt dinsdag in uit Beiroet waar hij momenteel zijn nieuwe documentaire maakt.

Academy-lid
De filmer was onder meer verantwoordelijk voor de bejubelde Stand-trilogie, waarin hij drie generaties van een familie in de sloppenwijken van Indonesië volgt. Retel Helmrich is sinds vorige jaar ook lid van de Academy die in Hollywood jaarlijks de Oscars uitreikt.

Lees het artikel ook op:
http://www.lindanieuws.nl/nieuws/nederlandse-regisseur-cannes/
http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/4301403/2016/05/15/Nederlandse-regisseur-wint-prijs-in-Cannes.dhtml